Кошничка (0) Артикл
Меѓу збир 0 ден.
Попуст - 0 ден.
Данок 0 ден.
Трошоци за испорака 0 ден.
Вкупно 0 ден.

Био Цет Д 29/Б kW

63.138 ден.
product-image
 • Био Цет Д 29/Б kW
 • Био Цет Д 29/Б kW
Достапност : Има лагер
Код на продукт :0024
Бренд :Centrometal
Челичните топловодни котли BIO-CET се наменети за централно греење и за готвење храна. Се ложат со тврдо гориво. Се изработуваат во две изведби(со и без пумпа), и имаат номинална топлинска моќ од 17, 23 и 29 kW. Просторијата во која се сместени ја греат и преку горната грејна плоча. Самото име “етажни” не исклучува нивно користење за загревање на повеќе простории, ако потребите за топлина се во склад со нивната номинална топлинска моќ. Може да се вградуваат на затворени и отворени системи  за централно греење. Со промена на положбата на решетката на ложиштето едноставно се прилагодува на потребите за греење на просторот. Модерниот дизајн и димензиите кои се вклопуваат во стандардните димензии на кујнските елементи ја прават нивната инсталација можна во кујната, но и во било кој друг дел од куќата или станот каде што постои приклучок за оџак. Изработени се согласност со стандардите EN 12815 и ISO 9001/2008.

моќ. Може да се вградуваат на затворени и отворени системи  за централно греење. Со промена на положбата на решетката на ложиштето едноставно се прилагодува на потребите за греење на просторот. Модерниот дизајн и димензиите кои се вклопуваат во стандардните димензии на кујнските елементи ја прават нивната инсталација можна во кујната, но и во било кој друг дел од куќата или станот каде што постои приклучок за оџак. Изработени се согласност со стандардите EN 12815 и ISO 9001/2008.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ НА КОТЛИТЕ:

 • Топловоден котел за централно греење и готвење,  предвиден за ложење со тврди гориво.
 • Дел од топлината предаваат на околната просторија преку горната грејна плоча.
 • Можноста за промена на положбата на решетката на ложиштето со помош на вграден механизам овозможува готвење во текот на целата година
 • Фабрички е вграден топлински изменувач и приклучок за термички вентил што овозможува вградување на котелот и во затворен систем на централно греење.
 • Големите врата и ложиште на котелот овозможуваат ложење со крупно тврдо гориво, како и едноставно чистење и одржување.
 • Котлите се штедливи и еколошки прифатливи.
 • Во основната опрема на котелот е вклучен и регулатор на промаја и термометар.
 • Со циркулационата пумпа на системот за централно греење управува фабрички вграден термостат.

 

BIO-CET 23 и 29

Се изработуваат во 2 изведби:

 • BIO-CET A со вградена циркулациска пумпа за греење
 • BIO-CET В без вградена циркулациска пумпа за греење+

Котлите е можно да се приклучат на оџак од задната, страничната или горната десна страна на котелот-десна изведба или од задната, страничната или горната лева страна на котелот-лева изведба.

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА:

 

Задолжителна - (затворен систем на греење) – термички вентил, сигурноснен вентил (2,5 бар) и експанзионен сад; (отворен систем на греење) -  отворен експанзионен сад

Препорака – рачен 4-крак мешачки вентил и термометар на излезот кон грејната инсталација.

 

ЗАДОВОЛУВАЊЕ НА ПОТРЕБИТЕ ЗА ПОТРОШУВАЧКА НА ТОПЛА ВОДА:

 

BIO-CET може да се комбинира со некои од бојлерите од нашата производствена програма – ѕидни комбинирани бојлери SKB Digi или LKB Digi, самостојните топловодни бојлери ТВ, соларните бојлери ЅТЕВ или акумулационите резервоари САЅ-В или САЅ-ВЅ, доколку постои или е во план изградба на соларен систем.

Available Options

Select: (*)
Radio: (*)
Checkbox: (*)

Артикли во кошничка